NEW STUFF



10 laxar
men så snyggt vi kommer få det i nya lägenheten! det enda som är kvar av det stora nu är en två sits soffa, sen är det bara lite nya gardiner och sånt som ska inhandlas. kul att köpa en helt ny säng och nya madrasser, ska bli så skönt att bli av med vattensängen. åh vill flytta nu!! ska bli så kul att fixa och dona, vi ska byta färger också. har just nu lila i vardagsrummet men det blir rött i nya och i sovrummet vet vi inte än.. köket får bli som det är nu, blått. nu ska jag gosa lite med min gospojke :-)

MOVING UP

skönt med helg och få mysa med nathan ikväll och imorgon! gäller att passa på när han är ledig. vi ska strax åka och handla lite och sen flyttar vi in till nathans föräldras hus för ett tag. dom är på gotland så då passar vi på att bo där, blir även mer plats när pappa och dom kommer även om vi bor i en stora trea så är det bättre med ett stort hus! plus att dom har nintendo wii och världens roligaste super mario spel, så svarar jag inte i telefonen ikväll så är det för att jag spöar nathan i TVspel, höhöh! vart inget säng köp idag eftersom att pumpen till att tömma vattensängen inte fanns ledig förens på söndag, så på söndag tömmer vi sängen och köper den nya :) nu vaknar lill grabben, dags för tankning.


SOVSTÄLLNING

Det här med sovställning för bebis är ganska så intressant. när jag och min stora syster var bebisar så skulle man lägga bebisarna på mage, när min lillasyster föddes så skulle man lägga dom på sidan, och nu ska man lägga dom på rygg. ganska lustigt att det ändra sig så under loppet av 20 år. William sover på alla möjliga sätt, på mage när han ligger på mig, på sidan eller ryggen när han ligger i vaggan/vagnen. hur sover era kottar?


BAJSPROBLEM?

äntligen har jag fått trimma håret lite, tack bästa vän! nu har jojjs & johan åkt och senare åker mamma. blir alltid att kännas så ensamt när ens gäster åker hem. men nästa vecka komma pappa och dom, mysigt! mamma är söt och städar lite åt mig idag, har inte gjort det sen innan förlossningen. har verkligen inte tiden eller orken till det. nu ligger min fina son i sitt babygym och snuttar på nappen, ser ut som att han somnar när som helst. så skönt att jag kan lägga ifrån mig honom utan att det blir en massa gnäll, duktiga grabben. hans mage verkar krångla lite, verkar inte som att han kan bajsa riktigt då han vill. han tar i och blir helt röd och ändå kommer inget bajs, men efter ett tag så fyller han hela blöjan. hm.. i helgen ska jag och nathan köpa nya säng!! ska bli så skönt att slippa vattensängen, det blir en hopen säng från IKEA, en mörkbrun :-) Nu ska jag ta upp lill wez och mysa innan han somnar <3


BVC BESÖK NUMMER 2



jag behöver då inte oroa mig för att min mjölk inte räcker till eller är dålig, så som min lilla grabb växer. för 2 veckor och 2 dagar sen så vägde William 2860 gram och var 48 cm lång, idag väger han 3670 gram och är 53 cm lång. hajjar ni?! 810 gram och 5 cm på drygt 2 veckor, sinnes! navelsträngen föll av idag också på BVC, skönt att slippa den, lukta otroligt illa om den dessutom.. ska passa på att vila lite nu medans William ligger och myser hos sin mormor :)

TÖMMA FÖR HAND?



jag kan verkligen inte blogga om något annat än William längre. Han är det enda som snurrar runt i mitt huvud, så passar det inte så behöver ni inte läsa! jag har tänkt på det här med mjölken i tuttarna, han brukar ju äta med 2-3 timmars mellanrum men nu har han börjat med att sova i nästan 4 timmar på nätterna, vilket gör att jag får sjukt ont i tuttarna. så ska jag pumpa ut lite mjölk då för att lätta på trycket eller ska jag låta det vara? vill verkligen inte få mjölkstockning!! how to do?

LOVE LOVE LOVE



mamma älskar dig så mycket Hans William Wayne Eriksson! <3

BESÖK!



åh vad jag har saknat min jojjs! hon & johan kom hit igår kväll och åt sen middag med oss och så kom dom en sväng idag också. dom har tagit en massa fina bilder på min fina son med johans 10.000 kr kamera, snacka om fina bilder!! klockan 16 kommer min mami hit, super mys! älskar verkligen att få besök :') nu måste jag ha lite william mys för att stilla mitt beroende.

SÖTSKROTT


igår badade vi William för andra gången, denna gång i badbalja och jag tror att han gilla den mer. där fick han plats att sträcka på sig, vilket han inte fick i diskhon. så nu är han len och ren, fast det var han innan med men ändå. idag jobbar pappa nathan tidigt så han slutar redan klockan 13! sen kommer jojjs och johan hit!!! åh, och imorgon kommer mamma hit och veckan därefter kommer pappa och dom. ska bli så mysigt :-) nu börjar lill grabben vakna så dags för lite mys.

just ja, William blir hela två veckor idag!! :-D

KNUBBIS IDA VS SPINKY


efter förlossning / före förlossning

det är helt sjukt hur min kropp har funkat med graviditeten. jag gick bara upp 8 kilo och hade en väldigt liten mage. en vecka efter förlossningen var jag nere på min normalvikt, 54 kg. 2 veckor efter förlossningen väger jag 53 kg, utan träning eller något. hur kan detta komma sig egentligen? jag äter nog på tok för litet, äter nog så att det räcker precis till William, men till mig blir det inget över. och jag får faktiskt klaga även om jag borde vara super lycklig som inte har 20 kg att gå ner, men jag har faktiskt under hela mitt liv kämpat med att gå upp i vikt så jag hoppades verkligen att jag skulle få stanna på 60 kg efter graviditeten, vill ju ha lite former, men icke sa nicke. pinnen ida is back.. kul att ha enorma tuttar iallafall, men dom försvinner ju så småningom. äh, jag får se till att vara gravid på heltid!

EN UNDERBAR SYN!



när William vaknar runt 6 tiden så går han och jag in och lägger oss i "gästsängen" och jag fortsätter halvsova lite medans William roar sig själv. och det finns nog inget mysigare än att vakna av lite smågnäll och mötas av denna syn. en helt underbart söt liten grabb som ligger och tittar på en med sina stora fina ögon. åh. vi har haft super mysigt denna morgon, legat i sängen hur länge som helst. nu väntar vi på att pappa nathan ska komma hem, han är duktig och jobbar idag fastän han skulle ha varit ledig. åh vad jag älskar mina pojkar, ni gör mig sååå lycklig <3

converse sockorna kan jag tyvärr inte svara på vart man hittar då vi fick dom som i present av Nathans bror och jag tror att dom köpte dom när dom var i New York.. :-( Men åk dit och leta vettja!

STORA KILLEN


min lilla tuffing!

tänk vad snabbt dom utvecklas. från att mesta dels ligga och sova är han mer vaken nu. kan vara vaken i flera timmar i sträck. brukar ha han i babysittern eller i babygymmet då, vilket han verkar gilla. iallafall för en stund, sen vill han upp till mamma eller pappa igen och få närhet och kärlek. han är väldigt snäll på morgonen trots att han vill vara vaken mellan 6-10 när jag är som tröttast. då kan jag bara ta upp han hos mig i sängen och halvsova vidare medans han ligger och myser för sig själv. söta lilla onge.
vad vi älskar dig! <3

EGEN TID



Igår hade vi verkligen en helt perfekt kväll, jag och min karl. Det är svårt att få tid till varandra nu när man har barn har jag märkt. Vi får ju en hel del tid ihop alla tre, men det är svårt att bara få tid för mig och Nathan. Men igår så fick vi det och det var så mysigt. Låg i sängen och pratade i två timmar medans lillkillen låg och sov. Det behövdes verkligen, vi brukar i vanliga fall alltid prata ett tag innan vi somnar men sedan William kom så hinns det inte med, vilket är förståligt :-) Jag älskar dig Nathan <3

TRÖTTSAMT

Hur lång tid tar det innan stygnen släpper när man har blivit sydd? Är helt slut i "mufflan" 24/7, blir aldrig bättre. Känns som att det spänner och trycker, svårt att förklara. Kan inte stå eller sitta för länge, måste ta ligg pauser. Vilket kan vara svårt att göra ibland. Nej fy bubblan, tur att mina pojkar skiner upp mina dagar med kärlek och lycka annars hade jag blivit galen!! Dagen har spenderats med Ida och sen hos svärföräldrarna, super mys :-) nu ska vi mysa framför TVn innan sängdags.

FÖRSTA BVC BESÖKET



Vilken liten bus unge jag har, William ville verkligen inte sova imorse. Han höll sig vaken från kl 6 till halv tio, snacka om att jag är trött eftersom att han var vaken mellan 2 och 4 i natt också. Förhoppningsvis så vill han sova mer under dagen så kan jag också få vila lite. Var på vårat första BVC besök idag. Grabben hade gått upp så fint så, från 2860 gram till 3190 gram, från 48 cm till 50½ cm och från 33 cm i huvudomfång till 36 cm. Vilken stor kille jag har :-D BVC läkaren vart lite chockad över att jag inte hade några frågor och att jag redan verkade kunna allt. Men jag är trygg och säker i min mamma roll, dessutom har jag ju mina nära och kära som hjälper mig om det är något. min älskade lilla skrutt, vad mamma & pappa älskar dig. du gör oss till världens lyckligaste! <3

ANSWER

När fick du reda på att du var gravid? Hm.. början av november tror jag
Blev det en chock? Ja
Hur gammal var du? 19
Hade du mycket halsbränna? Nej, bara lite i slutet
Spydde du mycket? En del i början
Var det någon favoriträtt som ändrades? Nudlar var det enda jag fick i mig under perioden som jag mådde illa annars var det inget som ändrades direkt.
Hade du mycket foglossning? Nej, ingenting
Hade du sammandragningar? Ja, vart mer på slutet
Ditt sf mått som störst? 31 cm :P
Har du fått bristningar? Ja två stycken små streck på tutten
Trodde du att det var en pojke eller flicka? flicka i början
Vad hoppades du på? en pojke :-)
Hade du mycket vätska i kroppen? Nix, inget alls
Hur mycket gick du upp i vikt? 8 kg
Hur ser du på graviditeten idag? mysig men även jobbig vissa stunder
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? snabb och gärna smärtfri haha
Gick du över tiden? Nej, fick i vecka 39+2
När började din förlossning? 11 juli kl 17.00
Hur lång tid tog det? 3 timmar från det att jag vart inskriven
Hur mycket var du öppen när ni kom in? 5½ cm
Vad tyckte du var jobbigast? Värkarna..
Var du rädd för något? nej
Grät du? Nej
Skrek du? skrek som aldrig förr under krystvärkarna
Tog du nått smärtstillande? Lustgas, värmekuddar och påbörjan till epidural
Blev du sydd? ja eftersom att dom var tvunga att lägga ett litet klipp
Dragen med sugklocka? Nej
Hur många var inne i förlossningsrummet? Jag, nathan och 2-3 barnmorskor
Hade du någon nära med dig? Ja, min nathan
Hur stor var bebisen? 2860 gram och 48 cm lång
Blev det en pojke eller flicka? pojke :)
Vad fick den heta? William
Hur ser du på förlossningen idag? sjukt ont men kan tänka mig att göra det en gång till!
Var allting värt det? verkligen!!
Ammar du?
Haha japp för fulla muggar!
Hur gammal är bebisen nu?
1 vecka och 1 dag
När kommer nästa barn?
hm, om ett par år skulle jag tro

idag kom papprena från Skatteverket där vi ska skriva Williams hela namn. Vi är nog ganska så klara med vad det blir, tell u later. jasmin kom hit idag, fick en massa fina presenter!! en jätte stor fin filt, två bodys, babyoil, två coola nappflarror, en bad ass napp och en super gosig snutte. tack söta du, william kommer bli coolast i stan 8-) nu måste jag passa på att vila lite medans sötskrotten sover.

SKIT DATOR



jag kan inte lägga in nya bilderna eftersom att våra USB portar är trasiga, antingen går det inte att stoppa in sladden eller så dör datorn när man gör det, skit! har iallafall haft en mysig natt, sov till nästan halv elva imorse. var vaken i lite över en timme och nu sover han igen, pappa nathan kommer hem snart och då blir det en promenad ute i det fina vädret. har tänkt på det här med att vädra rompan, gör ni det och gör ni det ofta? och har ni någon handduk runt dom eller låter ni dom bajsa ner er? :D han är inge röd eller något sånt alls, än. how to do?

EN VECKA



Idag är jag och William hemma själva eftersom att pappa Nathan har börjat jobba. Vi valde att bara ta ut fem dagar nu i början för att sen ta ut de andra fem dagarna när vi ska flytta. Det går otroligt bra att vara själv, är noggrann med att ha vatten lätt tillgängligt och ser till att äta medans han sover. Tänk att idag är våran fina son en hel vecka gammal, stora killen ;-) och han är så charmig och söt, till och med när han bajsa och kissa ner oss så kunde vi inte göra annat än att skratta. Och när han ligger i min famn och bara ser sig omkring, jösses vad jag älskar honom. Och att se William ligga hos sin pappa gör att jag bara smälter av lycka och kärlek, mina fina favoritpojkar. <3

SÖTISEN!

Äntligen börjar jag känna mig bättre, känner att jag läker och börjar bli normal. Amningen gör heller inte lika ont, tuttkrämen funkar otroligt bra! William har varit en otroligt vaken onge idag, somna till lite då och då mot mitt bröst men vakna nästan direkt. Nu har jag äntligen lyckats lägga han i vagnen så jag ska ta och äta lite och sen vila, fick bara 2 timmars sömn i natt. Livet som morsa är inte lätt, men gud så underbart! Dagen igår vart lite jobbig, William åt mer än vanligt och jag glömde dricka vatten vilket resultera i att jag vart yr och fick suddig blick. Lite vila så vart det iallafall bättre. Nu kommer Williams farmor och farfar på besök :-)


FÖRLOSSNINGSBERÄTTELSE

Söndag 11 juli
Vaknade klockan 6 på morgonen av en förvärk som gjorde ondare än vanligt. Under förmiddagen kom denna smärta tillbaka till och från, väldigt oregelbundet så jag tänkte bara att det var kroppen som tränade sig. Framåt eftermiddagen vart det oftare och runt 17 tiden började värkarna komma med 5 minuters mellanrum, dock så kunde det avstanna och ta en paus på en kvart. Nathan vart orolig och ville att vi skulle åka in men jag ville inte, tänkte att det fortfarande var kroppen som tränade och att det inte var dags än. Vi åkte upp till nathans föräldrar och umgicks med dom. Värkarna kom fortfarande med 5 minuters mellanrum och när klockan blivit halv åtta så bestämde vi oss för att åka hem och ringa förlossningen. Ringde till Mölndal och dom sa åt mig att ta ett bad och panodil och ringa om en timme igen. Självklart gjorde jag det, värkarna tog en paus på en kvart igen när jag låg i badet men när jag steg upp så vart dom starkare och kom regelbundet. Ringde till förlossningen som sa att vi skulle komma in, men att vi kunde vänta till halv tio då natt personalen skulle komma, så skulle vi slippa träffa så mycket olika personal. Så tio över nio åkte vi, var framme tjugo i tio och då vart värkarna jobbiga. Usch vad ont det gjorde. Dom kopplade på CTG och mätte bebisen hjärtljud. Gillade inte alls att jag såg CTG kurvan, vart lika ledsen varje gång jag såg att en värk var på gång, haha. Ville bara stänga av dom, värkarna alltså :-P Hon undersökte mig och jag var öppen 5 ½ cm så vi fick ett förlossningsrum. Där bad jag om lustgas, använde den mest hela tiden. Var rädd att jag skulle få ännu ondare om jag slutade med den. När värkarna bara vart värre och värre så bad jag om bedövning och hon erbjöd mig epidural vilket jag tackade ja till. Dessvärre satte dom in den lite sent, var öppen nästan 8 cm när dom la den och dom hann heller inte koppla in pumpen som man ska göra.. Så jag vet inte om den gjorde så mycket nytta.. Vattnet gick 23.48 och jag tyckte att det var så skönt med varmt vatten, vart nästan lite avslappnad.

Måndag 12 juli

Jag frågar Nathan vad klockan är och han svarar tio över tolv och jag blir glad. Tyckte att 12e var ett bättre datum än 11e, vet inte varför. Strax därefter känner jag att hela magen vill trycka neråt och jag känner mig extremt bajsnödig så jag frågar om jag ska krysta, vilket jag ska. Och det är helt sjukt hur ont det gör!! Jag skrek för kung och fosterland och tryckte allt vad jag hade. Värken tog slut och jag försökte hämta andan, sen var det dags igen och så höll det på. Efter ett tag så börjar jag känna lite panik, fick för mig att jag måste få ut han snart så jag börjar krysta fastän jag inte har någon värk. Tydligen så vart CTGn avvikande på William så dom fick lägga ett klipp så att jag kunde få ut honom. Och 00.46 kom han äntligen ut, vilken skön känsla när han ploppa ut, vart hela matt och skakig i hela kroppen. Moderkakan kom ut 00.55. Efter förlossningen fick jag ligger kvar där ett bra tag och läkare skulle komma och pilla och sy och fixa.. Fick en del bristningar och ett klipp och både inre och yttre suturer. Kan lova att jag kände mig mördbultad efteråt, men var hög på kärlek och lycka så det gjorde ingenting. Låg vaken resten av natten och bara beundrade mina fina pojkar som låg vid min sida. Nathan var ett otroligt bra stöd under hela förloppet, han skötte sig felfritt! Fastän han såg att hjärtljuden försvann på William så sa han ingenting och var bara lugn och hjälpte till och peppa mig.

Förlossningen är något av de häftigaste jag har gjort, hur jävla ont det än gjorde. Börjar faktiskt redan glömma av smärtan och kan minsann tänka mig en till unge, men det får vänta ett par år. Nu efteråt mår jag bra, trodde att jag skulle ha mycket ondare "där nere" men det enda jag känner av är att jag har svårt för att sitta pga svullnaden och jag spolar rent med vatten istället för att torka med papper då det gör för ont.. Nu hör jag att min lilla prins ligger och gnyr i sovrummet, dags för mat snart igen. Han har varit super duktig under natten och jag är utvilad och redo för en hel dag med familjen Eriksson!




före förlossning och efter förlossning.
saknar min fina runda mage!
har redan gått ner 6 av mina 8 kilo. Typiskt.
jag hade gärna stannat kring 60 kilo..

Mamma & pappa älskar dig William <3


HÖRSELSCREENING

Idag var vi tillbaka till Mölndal för att göra hörselscreening och vägning. lillen hörde på bägge öronen men vi trodde ett tag att något var fel eftersom att hon fick göra om testet ett par gånger på ena örat, berodde tydligen på att det var vatten i örat, puuh. Och han hade gått upp min lilla knubb, 3030 gram nu! Han vägde 2860 gram när han kom ut, gick upp till 2910 gram (dock tror dom att det kan ha blivit fel vid födseln eftersom att bebisar nästan alltid går ner de första dagarna..men det kan även bero på att jag kom igång med amningen direkt) och nu väger han alltså 3030 gram. skönt att se att det går som det ska. idag ska vi upp till Williams farmor och farfar och faster och i helgen blir det syskon träff, vilket blir hela 12 pers!! Nathan har 4 syskon och tre av dom har respektive och den ena har även 3 barn, ska bli sjukt kul att träffa alla. träffas ju inte så ofta eftersom att dom är utspridda i landet ;-)

nu spänner tuttarna för fullt så det är visst dags för mat.
hörde även en mega prutt från vagnen för en liten stund sen.
påbörjar förlossningsberättelsen i helgen.


VACKRA FAMILJEN <3





William är så snäll, han gnäller bara lite när han har bajsat och när det är dags för mat annars är han tyst och bara ser sig omkring med sina vackra ögon. nu ligger mina fina pojkar i sängen och myser, blir galen av att sitta här och inte ligga där inne med dom så jag ska snart smita iväg igen. första natten hemma gick bra, fick gå upp två gånger under natten och sen kl 6 imose, men har sovit lite nu under dagen så känner mig inge trött alls! :-D nu är det mysdaaaaags!

HEMMA FRÅN BB







äntligen hemma med våran lilla william! han är så underbart söt och gosig och luktar helt gudomligt gott. han är till och med söt när han kräks, mitt fina lilla hjärta. min skatt. min söta son. jag skulle kunna hålla på i evigheter. har mängder med bilder men orkar inte lägga in dom från kameran nu, nathan hade några inlagt :-) min man har varit världens mest fantastiska människa, vilken karl jag har. han passar upp oss som att vi vore kungligheter och han har så bra hand om oss. förlossningen gick bra, tog tre timmar från det att vi kom in tills han var ute. kommer skriva en förlossningsberättelse när jag har tid. nu efteråt mår jag helt okej, måste dricka otroligt mycket för annars blir jag yr på dirren och mår dåligt, är självklart öm och mör i kroppen men brösten är nog det som känns värst, jisses vad ont det gör men han är ju så duktig på att ta tutten och suga så det är bara att hålla ut. nu måste jag gå och mysa med min familj, saknar dom redan fast än dom sitter bakom mig i soffan. <3

tack för alla gratulationer!!

William har kommit, 2860 gram och 48 cm kä...

William har kommit, 2860 gram och 48 cm kärlek. Helt otroligt, allt gick bra men gjorde sjukt ont. Vi är världens lyckligaste <3


Mölndals förlossning, here we come!

Mölndals förlossning, here we come!


SUCKELIMUCK

Nix, ingen IKEA bebis. men jag vågar inte tro/hoppas på att det är dags ännu. det är säkert bara träning och jag kommer säkert gå 2 veckor över tiden och behöva bli igångsatt och gud vet allt. haha bäst att tro det värsta ;-) men förvärkarna är kvar, oregelbundna men ganska smärtsamma. dock inte så att jag känner att jag behöver bedövning. ikväll är det fotbolls VM, the big final. och jag ska faktiskt kolla. har faktiskt kollat på en hel del matcher under VM, hoppas att min pappa blir stolt över mig nu!


PAIN :-D

redan runt 6 tiden imorse vaknade jag av att det gjorde väldigt ont långt ner i magen in mot ryggen. somnade om och vaknade en stund senare igen av samma smärta. la mig framför TVn och kände av förvärkarna till och från i en timme och sen somnade jag. nu kommer det lite då och då.. Hm, istället för att bara ligga hemma och slappa så åker vi en sväng till IKEA för att kika runt lite. Ska köpa lite nya saker till nya lägenheten, men det får bli när vi väl flyttat. skoj att titta ut det man vill ha iallafall :-) hoppas på mer smärta och förvärkar och sedan en bebis!

DAGEN I BILDER






vilken härlig dag och checka bränna alltså.
jisses vad skönt det kommer bli att sova ;-)

KRÄFTAN

det bästa med att bo i göteborg är nog närheten till havet, som att vara utomlands! fast vattnet är inte så värst varmt, men det gör inget för mig för jag gillar ändå inte att bada i hav/sjöar.. sjukt skönt vid havet, svala vindar och det känns knappt som att solen tar men nu är jag röd som en kräfta, mums! nu är vi hemma lite snabbt för matintag och dusch sen sticker vi in till stan till Partille cup, lillebror spelar en match. måste ju passa på att se honom när han är här liksom, lill skrutten som inte är så liten längre..

NOTHING SPECIAL




hittade lite gamla bilder på Lisettes kamera, busigt!
ingen bebis verkar vara på ingång. han är väl helt enkelt inte redo för the big world än, jag kan förstå honom. så liten i denna stora otäcka värld. idag har vi ingenting planerat, funderar på om jag ska lura med Nathan upp till jennylund och gå lite, titta på hästarna och sånt mys som jag gillar :-) lukta lite på hästbajs och klappa dom fina djuren, mmmh!

update;
vi drar till havet :-D
mys med vindruvor och bullar

BILDBOMB

Lisette tog ju bilder på oss, så här kommer en del!








älskade mage. älskade bebis. älskade nathan <3

SÅ VILL JAG HA DET

Somnade inte förens runt fyra tiden imorse pga mensvärk smärta och tryck nedåt. men mer än så vart det inte och nu mår jag som vanligt. jag tycker att nathan kan komma hem och så åker vi och grillar med hans pappa och sen kan det sätta igång och under natten kan vi åka in och föda. det låter helt perfekt! så snälla gud, bebisen och min kropp, hör min önskan! en vecka kvar idag till BF. nu ska jag göra mig i ordning och hitta på något med lisette tror jag visst.

MIN KÄRLEK

Tänk att det är så nära nu. Men det känns långt bort, även om jag längtar som en tok tills det drar igång. Min graviditet har gått så otroligt fort och bra och nu är vi äntligen framme, efter månader av spänning och längtan. Kan inte riktigt tänka mig in i att vi ska bli föräldrar på riktigt, till ett barn! Det känns mer som att vi har skaffat oss en liten hundvalp. Men riktigt så är det inte, vi ska uppfostra och leva med detta barn hela våra liv. Vi har gjort ett val och blir snart föräldrar på livstid. Vad mäktigt. Och nu är jag bunden med Nathan för all framtid, jag kommer på något sätt alltid att vara bunden till honom oavsett om jag vill eller inte. Men det känns faktiskt bara underbart eftersom att jag vill leva hela mitt liv med honom. Jag är så lycklig över att jag har min Nathan och att just han blir pappan till mitt barn. Han kommer att vara en fantastisk pappa och sambo, det tvivlar jag inte en sekund på. Mitt fina hjärta, min kärlek. Tänk att vi snart får en dig och mig i ett mixat miniformat. Det ska bli så otroligt häftigt och härligt att få uppfostra och vara med om det här tillsammans med dig. Jag kan inte sluta älska och le <3


TORTELLINI GRATÄNG

gav mig på en ny maträtt idag. tortellini och köttfärs gratäng och det vart såå gott. är lite som lasange, köttfärssås i botten, tortellini över, ostsås på det och sen lite riven ost överst. nooom noom. nu är jag mätt i lilla magen, men seg i huvudet. var det igår också, känns som en blandning av huvudvärk och trötthet, hm.. ska lägga mig och sussa ett par minuter tror jag!

KNUBBIS MAGE V.39



BM besöket gick bra. alla värden är bra men magen har inte växt något på tre veckor, står alltså kvar på SF mått 31 cm.. lillens hjärtljud låg på 143 slag/minut när han var lugn och steg upp mot 170 slag/minut när han böka runt en massa. han känns normal stor så BM tror bara att det handlar om att han ligger så långt ner och ihopkurad så därför växer inte magen. men fick en tid för TUL om en vecka (15e juli). Och min sista inbokade tid hos BM är 16e juli, alltså på BF dagen. får väl se om det kommer bebis innan eller inte :-) håller tummarna för det, längtar som en tok nu!

HELA MATCHEN ALLTSÅ

jag kollade på hela matchen, tyskland - spanien
och det var ganska så kul faktiskt.
men det beror nog mest på att jag och Nathan är sjukt knäppa ihop. då spelar det ingen roll vad som går på TV, jag har super kul ändå! just ja, det är ensiffrigt kvar till BF nu, 9 dagar!! Det är ju ingenting, men jag känner mig redo och längtar som en tok nu. längtar till smärtan :-D

har även fått reda på hur Devil gick bort nu.
Dom hittade honom i hagen, död. Med bruten nacke.
han hade inte fastnat eller nånting. bara dött och brutit nacken.
skumt..

PARTILLE CUP



har varit och kollat på Partille cup när min lillebror spela. han var så duktig så! och dom vann. :-D sjukt mycket folk på Heden. och varmt som tusan. nu är jag seg, har ont i huvudet och är trött. men ska hålla mig vaken, ska ju upp tidigt imorgon (halv tio!!!), besök hos BM. har inte magen växt något så blir det ett till TUL (tillväxt ultraljud). känns ju litet onödigt om det blir så, bebis ska ju ändå komma ut snart.. men men. nu ska jag dricka lite vatten och slöa vid TVn as usual

MMMH

Namn: Ida
Ålder: 20 år ung
Ursprung: Svensk och lite finsk

Nämn något som gjorde dig glad igår? - förvärkarna, haha!
Vad gjorde du kl 08 imorse? - zzZZz
Vad gjorde du för 15 min sedan? - kollade på fotboll
Det sista du sa högt? - "okej"

Det senaste någon sa till dig? - "jag vet inte"
Vad har du druckit idag? - melon och jordgubbs saft
Vad var det senaste du köpte? - lite mat grejer
Vad är det för färg på din ytterdörr? - ljus trä

Vad är det för väder hos dig nu? - fint, men det börjar bli mörkt
Godaste glassmaken? - choklad
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? - ja
Sover du tungt? - ja för det mesta

Drömmer du mardrömmar? -
ibland
Trivs du med ditt jobb? - trivs otroligt bra, men gillar även att vara mammaledig ;-)
Favoritklädsel? - leggings och tunnika/klänning

Vad ser du om du tittar till höger? - tvbänken, TVn, lampa och en stor blomma
Vad gör dig glad just nu? - att bebis kommer snart!

Vad ska du göra härnäst? - kolla på tv och sen sova
Höger eller vänsterhänt? - högerhänt
Humör just nu? - typ inget speciellt

Hur många kuddar sover du med? - 2
Morgon eller nattmänniska? - både och men föredrar sovmorgon
Vad är viktigast för dig? - att allt funkar och att jag är lycklig
Är du kittlig? - nepp

Snarkar du? -
ja men inte varje natt
Stjärntecken? - kräfta
Stökigt eller välstädat? - välstädat


ELLEN


lite bilder ifrån när mamma var här!


jag stör mig på Ellen Degeneres show. jag fattar inte grejen med att hon alltid ska dansa runt i publiken i varje program? och varje gång avslutar hon med att gå över sitt bord som att det vore en big deal att göra?! inte speciellt ofta jag kollar, men det finns inget annat på TV vid den tidpunkten, det är liksom henne eller Oprah. idag ska jag förmodligen träffa min lillebror eftersom att han är här på Partille cup. sen ska jag även dammsuga, om det nu blir av. TVn är så lätt att fastna vid..

MIN FINA DEVIL <3

igår fann jag detta i min gästbok på min bortglömda Devil hemsida.

"Hello,
i am Fabian from Berlin Germany. Devil was my horse for the last two years.

I am very sad right now because my little Devil died last week.

We had a great time together and i loved him so much. It is very hard for me to live without him...

It looks like he had a great life at your side too.

If you are interested in photos of him please let me know.

Best wishes

Fabian
"

jag visste inte vad jag skulle säga/göra. vart sjukt chockad, dessutom så postade han detta 15e januari.. Vilket betyder att min älskade favvis häst har varit död i ett halvår!! jag har iallafall slängt ihop ett mail på min taskiga engelska och bett om bilder och även frågat hur han kunde dö. när nathan kom hem i natt från jobbet så låg jag och grät som ett litet barn i sängen. trodde att han skulle skratta åt mig, men han höll om mig och torka mina tårar. tur att jag har en sån underbar man.


INTE SÅ KUL

har lite tråkigt så jag gör en liten lista om mig och nathan..

Vad heter ni? Ida och Nathan
Hur träffades ni? Vi träffades genom Jojjs på Nathans student i Vasa parken i Västerås
Är ni förlovade? Yes
Bor ni ihop? Ja
Har ni barn? Snaaaart <3
Har båda körkort? Nix, nathan har
Isåfall, vem kör bäst? haha nathan såklart
Kommer du ihåg er första kyss? japp, mycket mysig! och förbjuden.. ;-)
Vem sa "Jag älskar dig" först? nathan!
Vem är äldst? Nathan är ett år äldre
Vilka stjärntecken är ni? Jag är kräfta och Nathan är oxe
Vem fyller år först på året? Nathan - 10 maj
Vem är längst? Nathan tack och lov
Vem sjunger bäst? långt ifrån jag, nathan sjunger super fint enligt mig!
Håller ni varandra i handen på stan? ibland
Kände ni varandra innan ni blev ihop? nepp
Blev du kär vid första ögonkastet? om jag vart
Har ni någon speciell låt? Mr. big - To be with you
Har ni varit utomlands tillammans? till danmark en gång
Vilket är ert bästa minne? oj.. den dagen vi plussade på stickan kanske?
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? slappar vid TVn, spelar xbox..
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? ja, jag är helt pussgalen!
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? nja, han bodde i Enköping och jag i Västerås så 3 mil ungefär.
Blir du lätt svartsjuk? Nja, inte längre :-)
Brukar ni bråka? Inte längre, men vi har bråkat sjukt mycket under våra år ihop
Ringer eller SMS:ar ni mest? hm.. ringer tror jag
Vilken är hans/hennes finaste kroppsdel? jag älskar ju hela han, men tycker ju iofs att det är sjukt sexigt med tatueringar så får väl säga hans armar.
Brukar nån av er prata i sömnen? båda två, men jag pratar nog mest

PUUH



igår under kvällen kände jag mig mycket piggare och friskare. nu känner jag mig sjukare. svettas som en gris, det verkligen rinner om mig. jag vaknar på nätterna och har ont i ryggen, är dödstrött och känner mig sjuk. det här är inte kul. hur ska jag orka med tvättis idag? nathan får nog allt ta hand om det efter halva tiden för då lär han ha vaknat, han jobbar ju natt och sover hela dagarna..

nu ska jag däcka framför TVn igen..

FEEL SICK



jag känner mig sjuk. har sovit konstigt, fått ont i axlar och rygg, ont i halsen och haft konstiga drömmar. nu sitter jag och svettas, funderar på att bosätta mig inne i duschen ett tag. vill verkligen inte bli sjuk nu, hur skulle det gå om förlossningen startar? vill ju vara pigg och frisk då, har liksom hört att det krävs lite energi för att orka föda ;-) det blir te och nudlar under dagen och ikväll blir det grillning igen!


vecka 39 VS vecka 29
lite skillnad

VAGGA



här får lillen sova den första tiden, innan han är redo för sitt egna rum!
har haft en härlig dag. åkte till Nol för att träffa Sarah och Thea, vi satte oss ute på gräset tillsammans med två bebbar och mammor och en hund. lite som en babyträff, snacka om att man vill träffa sin bebis nu. Thea är så liten och söt (1 månad), Novalee jollra och hade sig en massa (4 månader) och Liam satt och lekte med allt möjligt (6 månader). super mysigt! nu ska jag och bejbi snart bege oss till svärföräldrarna och grilla. har lyckats bränna mig ännu mer på axlarna efter idag, att dom aldrig vänjer sig med solen.. hm.

KNUBBIS MAGE V.38



magen är inte stor för att vara en gravidmage, men stor på mig. alla blir lika chockade varje gång jag berättar att det snart är dags. men jag gillar faktiskt min lilla klutt, den är söt och härlig och inte så jätte tung. tänk vad konstigt det kommer att kännas när bebis är ute, är ju van med att vara tjock nu. kommer sakna att ligga och vila händerna på magen tror jag. men vi längtar tills vi får träffa den lilla människan i mig, hur sen han ut egentligen? går in i en ny vecka igen.. tänk att han kan komma när som helst, konstigt men mysigt. nu ska jag och maggen vagga oss ner mot bussen!

WATCH OUT


köpte en klocka idag, har länge haft planer på det men alltid kommit hem utan klocka. vart en sådan som på bilden, fast svart. som vanligt, aldrig färg :-P efter stan vart det lite kubb, hälsa på jonis och sen handla. nu är jag ensam, nathan jobbar natt denna vecka. ganska okej, får ju ha han hemma hela dagarna och en bit in på kvällen. imorgon blir det en sväng till Sarah och sen ska jag träffa Sofia och sen ska vi grilla hos svärföräldrarna med nathans två syskon. fick min första kommentar om magen av en främling idag, hon tyckte att jag var snyggt gravid och trodde även att jag hade minst 10 veckor kvar.. haha. ska ta bilder på vaggan och magen imorgon, skulle ha gjort det idag men dagarna bara flyger förbi.. nu ska jag spela lite xbox, sussa sött!


dessa snygga skor fick jag av bejbi!! <3
längtar tills magen är borta så att jag kan använda
dom med ett par snygga stuprörs jeans. mjau!

MVC BESÖK VECKA 38


grillning när mamma, kenta och Ello var här

dom är så söta på MVC, man blir så glad av att vara där. jag väger 62 kilo (gått upp 8 kg sammanlagt), SF måttet ligger fortfarande på 31 cm och bebis hjärtslag slog så fint på 130 slag/minut. om min mage fortfarande ligger på 31 cm om en vecka blir det ett till ultraljud, om jag inte hinner föda såklart :-) nu blir det en sväng in till göteborg city med svärmor. funderar på att köpa löshår.. hm we will se.


dessa super söta converse strumpor fick jag i present utav nathans bror och hans familj. och även en bild på ett utav armbanden jag fick av mamma. ringen har jag köpt själv på KICKS! just ja, i natt var jag uppe till halv tre.. jag började nämligen montera ihop vaggan klockan 1 och inte vart jag klar förens en timme senare. tro mig, det är inte lätt utan bruksanvisning men efter många fel och svordomar så vart den färdig. kan hända att nathan får dra åt lite skruvar här och där.. super snyggt vart det iallafall.

RSS 2.0