det här med uppfostranjag går ofta runt och funderar på det här med barnuppfostran. det finns så många olika sätt och knep. alla hittar något som dom tycker funkar för dom och deras barn. jag vet bara inte riktigt vilket som är min och Williams grej. men så länge man göra sitt bästa så kan det inte bli dumt! något jag tänkt på är det här med alla säkerhets prylar man ska ha i hemmet. jag har bara såna grejer i eluttagen, inget annat. hade jag haft en trappa så hade jag haft barngrind men allt det andra, varför? barn är nyfikna och vill utforska och upptäcka som galningar så självklart ska min son få fortsätta driva denna nyfikenhet eftersom att det är en ganska bra egenskap! så istället för att sätta lås och bom på allt så flyttar jag runt och tar bort det farliga. i lådorna han får tag i har jag alltså bara snälla grejer. och det kanske inte är super kul att städa undan hela tiden men jag vill ju Williams bästa :-) hur gör ni med era ungar som vill springa runt i hela hemmet och rota bland allt?

Kommentarer
Postat av: Pappa Patrick

Jag tycker du har helt rätt i dina tankar hjärtat.

Självklart måste barn få upptäcka världen själva utan

utan någon som hela tiden står och säger "ajaj eller fy"

sedan ska man självklart inte utsätta dom små liven för

fara.

2011-04-02 @ 10:03:16
Postat av: Ida och William

Tack pappa, visst är det så :-) Sen kan det självklart hända att man får använda ajaj eller fy när man glömt att plockat bort något.. känns som att det kommer hända hur mycket man än försökt plocka undan ;-)

2011-04-02 @ 11:00:49
URL: http://gbgida.blogg.se/
Postat av: Martina- mamma till Novalee

Det har du rätt i!

Vi har spärr på skåpsluckorna i köket där soporna är och sedan på tv-bänken och två av dvd skåpen sen får hon i stort sett röra allt, visst finns det saker som ligger framme och då blir det ju "aj aj" :)

2011-04-02 @ 12:04:50
URL: http://hallonmuffin.blogg.se/
Postat av: Camilla mamma till Theodore

Tror inte på någon metod rakt över, man får läsa och lyssna på tips och råd och sen göra sin egen metod. Det ska ju kännas bra för både en själv och barnet. Och som vi gör med våra pojkar nu kanske inte alls passar nr 2 sen utan då får man göra en unik metod för det.Änså länge har vi inte så mycket anordningar. Vi har för uttagen och spärr på soppskåpet där rengöringssaker står. Har grind till badrummet på grund av kattlådor hund kombinationen så rengöringsmedlena står säkra där :O) Sen får vi se om vi kommer ha något mer, märker om han är någonstans där vi inte kan flytta på farligt och då åtgärda :O)Lita på dig själv, du vet bäst för dig och W :O)

2011-04-02 @ 20:24:30
URL: http://miniwe.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0